lauantai 17. lokakuuta 2009

Asuntotoiminta-Turku kokoontui Teatterisillalla klo 17.00 ja siirtyi iloisena noin 50 hengen kulkueena Itäiselle Pitkäkadulle. Kaupungin omistuksessa olevat vanhat puutalot osoitteessa Itäinen Pitkäkatu 64 ovat nyt hallussamme.

Talojen pihamaalla on tarjolla kahvia, mehua ja keittoa ja ohjelmassa musiikkiesityksiä. Jee. Tervetuloa!

Näiden talojen valtaus on symbolinen teko, mielenilmaisu edullisten vuokratalojen puolesta, asunnottomuutta vastaan. Haluamme herättää keskustelua kaupungin rikkaita suosivasta asuntopolitiikasta.

1 kommentti:

  1. Kaupungin omistamat halvimmatkin vuokra-asunnot ylittävät nykyään 250e/kk vuokranormin, joten asumistuki ei kata kaikkea. Olisikin hienoa, jos kaupunki voisi antaa asunnon kaikille. Jos oikeistopuolueet saavat myytyä kaupungin vuokra-asuntokannan yksityisille, kuten suunnittelevat, niin vuokrat nousevat yhä korkeammalle, kun yksityiset keinottelijat repivät voittoja. Ylioppilaskyläkin on hieno juttu, mutta kun sitä laajennettiin Nummen-rannan asuinalueella, miksi sinne rakennettiin vain kalliita luxus-asuntoja, joita vähävaraisilla opiskelijoilla ei ole varaa vuokrata? Siinä on esimerkki rikkaita suosivasta asuntopolitiikasta.

    VastaaPoista